A SpaceX szombaton Texasban található kilövőhelyére szállította a legfejlettebb Starship raketáját, a Ship 24-et. Bár a kilövés ezen a héten még nem valószínű, a források alapján a legkorábbi időpont, amikor megtörténhet, április 10.

Úgy tűnik, hogy a NASA előzetesen április 10-én és 11-én a magaslati WB-57 repülőgépét használná a Starship tesztrepülésének megfigyelésére. Az ügynökség szorosan figyelemmel kíséri a SpaceX hatalmas rakétájának fejlődését, mivel a Starship járművet holdraszállóként tervezi használni az Artemis Hold-missziók keretében.

A SpaceX korábban a Super Heavy első szakaszának forró tűz próbáját február elején hajtotta végre. Akkor a rakéta 33 hajtóművéből 31 sikeresen beindult és működött a tervezésnek megfelelően. A SpaceX úgy döntött, hogy a mérnökei elegendő adatot gyűjtöttek a tesztből ahhoz, hogy a kilövési kísérlet felé haladjanak. Ezután a hordozórakétát és a felső szakaszt eltávolították, hogy a kilövőállványon dolgozhassanak.

A Super Heavy rakéta kilövése után a Mexikói-öböl felett repül, majd a Starship felső szakasza orbitális sebességre gyorsul és a Csendes-óceán felett tér vissza a Földre. A SpaceX korábban óvatosan haladt a texasi tesztelési létesítményben, mivel jelentős összeget fektetett a kilövő- és elfogótoronyba, valamint a földi üzemanyag-ellátó rendszerekbe. A cég nem szeretné tönkretenni ezt az infrastruktúrát, mivel ez hátráltatná a Starship kilövési kampányát és további szabályozási aggályokat vetne fel.