Alig szoktuk meg a realme 10-et, máris a realme 11 Pro-ról esik szó, amely éppen megkapta a TENAA tanúsítványát. A készülék a “RMX3770” kódnevet viseli Kínában.

A tanúsítvány felfedi a telefon kulcsfontosságú jellemzőit, és képeket is tartalmaz, amelyeken látható egy kör alakú kamera modul, valamint egy középre helyezett önmagasztó kamera nyílás. A realme 11 Pro egy oldalról görbült kijelzővel érkezik. Hátul egy kör alakú kamera modul található, a központi helyen elhelyezkedő főkamera mellett két további kamera és egy LED vaku helyezkedik el. Ez radikális változást jelent a kamera modul dizájnban, ami hozzájárul az eszköz egyedi megjelenéséhez.

A realme márkajelzés is megtalálható a hátlapon. A pletykák szerint a realme 11 Pro az új MediaTek 5G processzorral érkezik majd, és 2023 májusában debütál. A készülék más tanúsítványokat is kapott: a TKDN-t és a Bluetooth SIG-t. Ez azt jelenti, hogy támogatja a Bluetooth 5.2-t, és elérhető lesz Indonéziában is. Vannak olyan vélemények, miszerint az itt bemutatott eszköz valójában egy realme 11 Pro+ 5G.

A várakozások szerint legalább 6,5 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik majd, 120 Hz-es frissítési rátával, 5000 mAh-s akkumulátorral, amelyet 67 W-os vagy gyorsabb töltéssel, akár 80 vagy 150 W-os töltővel is feltölthetünk. Emellett 6 GB vagy 8 GB RAM és minimum 128 GB tárhely áll majd rendelkezésre. A fő kamera valószínűleg 50 MP-es lesz.