A Qualcomm partnerei gyakran tesztelik a Snapdragon megoldásait, és most is ez történik a Snapdragon 8 Gen3 lapkával, amelyet a Samsung-hoz hasonló főbb partnerek is megkapnak. Ennek következtében olyan prototípus telefonokat látunk a felmérő teszteken, mint ma a Galaxy S24+, Snapdragon 8 Gen3 lapkával – egy lapkát, amelynek hivatalos bevezetését október végére várjuk.

A Samsung Galaxy S24+ lapkája csúcsértékeket produkál a GeekBench 6 teszten

Áttekintettük a Galaxy S24+ (SM-S926U) eredményeit a GeekBench 6-on, ahol egy 8 GB RAM-mal és előre telepített Android 14-gyel ellátott konfigurációt teszteltek. A single-core teszten 2233 pontot, míg a multi-core teszten 6661 pontot ért el. Ezek a pontszámok mindkét kategóriában magasabbak voltak, mint bármelyik általunk korábban tesztelt telefonon ebben a benchmark-ban. Összehasonlításképpen a Xiaomi 13 Ultra, a multi-core teszten, nálunk “csak” 5581 pontot ért el.

Továbbá megtudtuk a lapka konfigurációját:

    • 1x Prime mag (Cortex-X4) 3.3 GHz-en
    • 3x Teljesítménymag 1, 3.16 GHz-en
    • 2x Teljesítménymag 2, 2.96 GHz-en
    • 2x Hatékonysági mag 2.27 GHz-en

A Snapdragon 8 Gen2-ben még három hatékonysági mag volt, de az új változatban már csak kettőt találunk. A Qualcomm új lapkájának meg kell majd birkóznia az Apple A17 megoldásával az iPhone 15 Pro-ban, és az elkövetkező hetekben biztosan további részleteket fogunk megtudni a nyújtott teljesítményszintről.

A Samsung Galaxy S24+ mai megjelenése érdekes, különösen annak fényében, hogy korábban azt híresztelték, hogy a Plus változatot 2024-ben eltávolítják a portfólióból.