A Samsung nemrég jelentette be legújabb összecsukható csúcskészülékeit, a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 modelleket. A dél-koreai vállalat már egy ideje a Galaxy S24 sorozaton dolgozik, és most, hogy az összecsukható készülékek bemutatása megtörtént, a figyelem a következő év elején érkező csúcskategóriás trióra irányul. A Galaxy S24+ modell nemrég a GeekBench-en jelent meg, egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkával a fedélzeten. Most több részletet tudunk meg a Galaxy S24 és S24+ modellekről. Az alábbiakban további információkat találsz.

A Galaxy S24 és S24 Plus a szűkebb káváknak és energiatakarékos LTPO kijelzőkkel érkeznek

Az Ice Universe tippelő szerint ez a két modell néhány dizájnbéli frissítést hoz az elődökhöz képest. Így a Galaxy S24 és S24+ LTPO AMOLED paneleket és szűkebb kávákat kapnak a kijelzők körül. Emlékeztetőül, egy LTPO kijelző változó képfrissítést tesz lehetővé, 1 és 120Hz közötti tartományban. Ez egy energiatakarékos panel, melynek képfrissítése a megjelenített tartalomtól függ.

A Galaxy S24 és S24 Plus a szűkebb káváknak és energiatakarékos LTPO kijelzőkkel érkeznek

Azt is megtudjuk, hogy a Samsung továbbfejlesztette a Galaxy S24+ modell akkumulátorát, amely így már egy 4800 mAh-s (100 mAh-val nagyobb, mint a Galaxy S23+ esetében) egységet tartalmaz.

A Galaxy S24 Ultra modellről is felbukkantak információk az interneten. Úgy tűnik, a Samsung nagyjából megtartja a Galaxy S22 Ultra által bevezetett dizájnt, amit annak utódja is követett. Az új Ultra kamerás telefon azonban titánból készült házat kap, amely sokkal ellenállóbb, mint az elődökben használt alumínium. A készülék marad az ISOCELL HP2 200 MP-es kameránál, de az egyik telefotó kamera frissítést kap, 5X-es zoommal.

A Galaxy S24 sorozat bemutatójára a jövő év februárjában kerül sor. Az elkövetkező hónapokban valószínűleg több részlet kerül napvilágra a Samsung új csúcskategóriás készülékeiről.