A Google tavaly óta készítette a Google Home alkalmazás megújulását, amely többek között az okosórákat is magába foglaló Wear OS integrációját is tartalmazta. A fejlesztés közel egy évig tartott, de a türelmes várakozás után végre mindenki számára elérhetővé vált a frissítés, legyen szó Androidos okostelefonokról vagy Wear OS 3 rendszert futtató okosórákról. Az alábbiakban megismerhetjük a frissítés részleteit.

Megérkezett a Google Home alkalmazás nagy frissítése Androidra és Wear OS-re

Az új Google Home alkalmazásban mostantól öt fül található az alkalmazás alján:

    • “Kedvencek”: itt jelölhetjük meg azokat az okoseszközöket, amelyeket a leggyakrabban használunk
    • “Eszközök”: egy helyen listázza az összes otthonunkban található eszközt
    • “Automatizációk”: ez a rész ad betekintést a “Rutinok” részlegbe, ahol az eszközök automatizált működését állíthatjuk be
    • “Aktivitás”: itt követhetjük nyomon az intelligens kamerák és csengők legfrissebb tevékenységeit
    • “Beállítások”

Egy praktikus szervező eszközt is találunk az alkalmazásban, amely segítségével az “Spaces” menüpontban csoportosíthatjuk az eszközeinket a lakás különböző helyiségei szerint. Emellett a “Kedvencek” menüpontban hozzáadhatunk újabb intelligens otthoni eszközöket, háztartási gépeket, és különböző automatizálásokat is beállíthatunk egy helyről.

Megérkezett a Google Home alkalmazás nagy frissítése Androidra és Wear OS-re

Az “Eszközök” menüpontban pedig az összes intelligens otthoni termékünk listázva van, helyiség szerint csoportosítva, ami megkönnyíti az eszközeink elérését és vezérlését. Végül, de nem utolsó sorban az “Automatizációk” menüben az összes beállított rutinunkat tekinthetjük meg, új rutinokat hozhatunk létre és a meglévőket szerkeszthetjük.

A Google Home alkalmazás frissítése mindenki számára elérhető a Google Playen. Ha a frissítés valamiért nem települne automatikusan, manuálisan is ellenőrizhetjük a frissítés elérhetőségét.