A technológiai ipar nem marad tétlen az Apple Vision Pro VR/AR headsetjének bemutatása után, és úgy tűnik, a Samsung is bekapcsolódik a versenybe egy saját fejlesztésű eszközzel. Friss hírek szerint a dél-koreai óriás egy VR/AR headset prototípusán dolgozik, amelyet nemrégiben fotókon is megörökítettek, felvázolva ezzel a cég új irányát a virtuális és kiterjesztett valóság területén.

Samsung új VR/AR headset a láthatáron; Prototípus fotókon az Apple Vision Pro kihívója

A Samsung eszközéről szóló első információk már július közepén szivárogtak ki, amikor a headset akkumulátorának hitelesítéseit láthattuk Dél-Koreában, Indiában és Kínában. Az UploadVR által közölt friss fotók alapján a headset még nem nyűgözi le a nézőket a vizuális megjelenésével, ami arra utal, hogy a készülék még a fejlesztés korai szakaszában van, és a hangsúly egyelőre a hardveren van.

Samsung új VR/AR headset a láthatáron; Prototípus fotókon az Apple Vision Pro kihívója

A prototípusról további részletek is kiderülnek, például, hogy a belső hardvert egy Samsung Exynos 2200 lapka hajtja, és a headset “pancake” típusú lencséket használ. Érdekesség, hogy hasonlóan az Apple Vision Pro-hoz, a Samsung eszköze sem igényel fizikai kontrollereket, helyette a kezünkkel végrehajtott gesztusokkal lehet majd irányítani.

Bár a pontos megjelenési dátum még nem ismert, feltételezések szerint a Samsung VR/AR headsetje ideális esetben tavasszal kerülhet piacra, így közvetlenül versenybe szállva az Apple Vision Pro-val. Az, hogy a Samsung milyen újításokkal készül a virtuális és kiterjesztett valóság színterén, kétségkívül izgalmat és várakozást kelt az technológiai közösségben.