Samsung, a dél-koreai tech óriás, ismét a hírek középpontjába került az új Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 modellekkel kapcsolatos legfrissebb pletykákkal. A cég új “Ironflex” elnevezésű technológiájával jelentős előrelépést ígér a hajlítható telefonok ellenállóképességében és tartósságában.

Samsung Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6: Nagyobb ellenállóképesség az Ironflex technológiával
Samsung Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6: Nagyobb ellenállóképesség az Ironflex technológiával

Az “Ironflex” nevet a Samsung a KIPRIS (Korean Intellectual Property Rights Information Service) szellemi tulajdonjogok nyilvántartásában jegyezte be 2024. január 3-án. A bejegyzés szerint ez a technológia nem csak hajlítható telefonokra, hanem táblagépekre és “hordozható videómonitorokra” is kiterjed, ami felveti a sokoldalú alkalmazhatóság lehetőségét.

A Samsung már évek óta küzd a hajlítható telefonok megbízhatóságának növeléséért. Az első Galaxy Fold esetében például visszahívást kellett végrehajtaniuk, miután a felhasználók tévesen eltávolították a képernyővédőt, amely valójában a képernyő alapvető részét képezte. Azóta a cég folyamatosan fejleszti az érintőképernyők és a zsanérok ellenállóképességét.

Az elmúlt években már láthattunk Armor Aluminium kereteket és jobb képernyővédőket, még ha ezek továbbra is műanyagból készültek is. Ezek a védőrétegek már lehetővé teszik a stylus használatát is. Az “Ironflex” név alapján valószínűleg egy új típusú keretről vagy zsanérról lehet szó, esetleg teljesen új mechanizmusokkal, amelyek lehetővé teszik az eddiginél nagyobb mozgásteret a hajlításban.

Bár a Galaxy S24 sorozat bemutatása után várható további információk, a Samsung-nak érdemes lenne elmozdulnia a műanyag képernyővédőktől, és alternatív anyagok felé nézni a belső panelek védelme érdekében.