A Samsung megerősítette, hogy a Galaxy S24 sorozat valóban január 17-én debütál, és már elkezdte a termékek népszerűsítését. Először egy forradalmi MI-ről hallottunk, majd a kamerák kerültek középpontba. Lássuk, milyen újdonságokra számíthatunk!

Galaxy S24 Ultra: MI-teljesített zoom és 8K videófelvétel a Samsungtól
Galaxy S24 Ultra: MI-teljesített zoom és 8K videófelvétel a Samsungtól

A dél-koreai vállalat „példátlan tisztaságot” ígér a zoomolt fotókban, köszönhetően az MI-nek, különösen az Galaxy S24 Ultra modellen. Egy új információ szerint a Samsung egy új telefotó kamerát fejlesztett, amely támogatja az 8K-s videófelvételt is. A cég egy 50 megapixeles, 5X-es optikai zoom képességű kamerára váltott az előző 10 megapixeles, 10X-es zoom képességű kamera helyett.

Az új, magas felbontású szenzornak köszönhetően a telefotó kamera képes lesz 8K-s videót rögzíteni 5X-es zoom szinten. Az S23 Ultra csak 4K-s videót képes felvenni a zoom kamerájával. Bár az S23 Ultra 200 MP-es főkamerája már támogatta az 8K-s videófelvételt, a zoom használatakor minőségromlás tapasztalható volt, és a zoom szintje is korlátozott volt az 8K-s felvételnél.

Továbbá a Samsung MI-t használ a 10X-es zoom szint eléréséhez, amely hasonló a 10X-es optikai zoom képességű kamerákhoz, annak ellenére, hogy csak egy 5X-es zoom képességű kamera áll rendelkezésre. Ráadásul ígérik, hogy ezek a zoomolt fotók jobbak lesznek, mint az S23 Ultra által készítettek. Az új telefotó kamera a portréfotók elkészítéséhez is hozzájárul majd.

A forrás szerint a Samsung bizonyos fotó- és videószerkesztési eszközöket, valamint MI funkciókat fog elérhetővé tenni régebbi telefonokon is. Ezek a One UI 6.1-ben lesznek megtalálhatók.