A Samsung bemutatta legújabb SSD-meghajtóját, a BM1743-at, amely 62 TB-os kapacitásával kiemelkedik a piacon. Ez a hetedik generációs V-NAND (3D NAND) QLC technológiára épülő meghajtó a vállalat saját vezérlőjét használja, és kompatibilis a PCIe 4.0 és PCIe 5.0 interfészekkel. Az új BM1743 egyaránt lenyűgöző adattárolási kapacitást és megbízhatóságot kínál, bár a sebessége (7,200 MB/s olvasási és 2,000 MB/s írási) nem használja ki teljes mértékben a PCIe interfészek lehetőségeit.

Az adatközpontok számára tervezett BM1743 SSD nemcsak a kapacitásában, hanem az energiahatékonyságában és a megbízhatóságában is kiemelkedő.
Az adatközpontok számára tervezett BM1743 SSD nemcsak a kapacitásában, hanem az energiahatékonyságában és a megbízhatóságában is kiemelkedő.

Az adatközpontok számára tervezett BM1743 SSD nemcsak a kapacitásában, hanem az energiahatékonyságában és a megbízhatóságában is kiemelkedő. A Samsung szerint a jövőben akár 120 TB-os változat is piacra kerülhet. A meghajtó tartóssága 0,26 DWPD (Drive Writes Per Day), ami azt jelenti, hogy a teljes kapacitásának egynegyedét lehet naponta újraírni anélkül, hogy a garanciális idő alatt elhasználódna.

A Samsung BM1743 SSD a korábbi verziókhoz képest jelentősen nagyobb adattárolási sűrűséget biztosít, csökkenti az eszköz energiafogyasztását, és javítja a megbízhatóságot is. Az U.2 formátum mellett E3.S formátumban is elérhető lesz, ami lehetővé teszi a PCIe Gen5 interfész használatát további teljesítménynövekedés érdekében.

A BM1743 SSD a Samsung válasza az egyre növekvő adattárolási igényekre, különösen a vállalati és adatközponti környezetekben. Az SSD nagy kapacitása és fejlett technológiája lehetővé teszi az adatközpontok számára, hogy hatékonyabban és megbízhatóbban kezeljék az óriási adatmennyiséget. A Samsung nem közölt árat a BM1743 SSD-re vonatkozóan, de várhatóan a prémium kategóriába fog tartozni, figyelembe véve a technológiai fejlettségét és kapacitását.

Specifikációk:

  • Kapacitás: 62 TB (61,44 TB)
  • Technológia: Hetedik generációs V-NAND (3D NAND) QLC
  • Interfész: PCIe 4.0, PCIe 5.0
  • Formátum: U.2, E3.S
  • Olvasási sebesség: 7,200 MB/s
  • Írási sebesség: 2,000 MB/s
  • Tartósság: 0,26 DWPD
  • 4KB véletlen olvasási sebesség: 1600 IOPS
  • 4KB véletlen írási sebesség: 110 IOPS