A Samsung július 10-én mutatja be új viselhető kiegészítőjét, a Galaxy Ringet. Ez az első okosgyűrűjük, és a várakozások magasak. A hivatalos bemutató előtt kiszivárgott ár alapján úgy tűnik, hogy nem lesz olcsó.

Samsung Galaxy Ring: Az okosgyűrű, amely fizetési funkcióval, véráramlás-méréssel és EKG-val érkezik
Samsung Galaxy Ring: Az okosgyűrű, amely fizetési funkcióval, véráramlás-méréssel és EKG-val érkezik

A Dealabs szerint a Galaxy Ring Franciaországban 449 euróba (kb. 178 000 Ft) kerül majd, ami prémium kategóriás terméket sugall. Összehasonlításképpen, az Oura Ring ára 299 dollár (kb. 111 000 Ft), míg a Circular Pro 1 410 dollár (kb. 152 000 Ft). A Galaxy Ring három színben lesz elérhető: fekete, ezüst és arany. Kilenc méretben kínálják majd, és rendelhető lesz méretpróbáló készlet is.

Galaxy Ring főbb jellemzői

Bár a Galaxy Ring még nem hivatalos, várhatóan egészségügyi nyomon követésre lesz optimalizálva, összekapcsolódva a Galaxy Health alkalmazással. TomsGuide szerint EKG-érzékelőt és véráramlás-mérőt is tartalmazhat. Továbbá, alvásminőség nyomon követésére is képes lesz, beleértve az alvási késlekedést, a légzési rátát, az éjszakai mozgást és a horkolás érzékelését. A Galaxy Ring a Samsung ökoszisztéma erősítésében is szerepet játszhat, például más Galaxy eszközök feloldásával.