A Lenovo nemrég bemutatta új táblagépét, a Lenovo Tab Plus-t, amely fém házzal és lenyűgöző, nyolc JBL hangszóróval érkezik. Az új készülék 11,5 hüvelykes 2K kijelzővel és 8000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Az alábbiakban minden fontos részletet összefoglaltunk.

A Lenovo Tab Plus kialakítása és funkciói

A Lenovo Tab Plus alumíniumból készült, gondosan kidolgozott házzal rendelkezik, amely egy beépített állványt is tartalmaz. A táblagép oldalán található egy 3,5 mm-es jack csatlakozó, ami ritkaság számba megy manapság.

Lenovo Tab Plus: táblagép nyolc JBL hangszóróval és 2K kijelzővel
Lenovo Tab Plus: táblagép nyolc JBL hangszóróval és 2K kijelzővel

A készülék különlegessége, hogy hordozható hangszóróként is funkcionál, köszönhetően a nyolc darab, összesen 26 W teljesítményű JBL hangszórónak, melyek Dolby Atmos optimalizálással rendelkeznek.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy okostelefonokat vagy játékkonzolokat csatlakoztassunk a táblagéphez, hogy kiváló sztereó hangzást élvezhessünk.

Teljesítmény és kijelző

A Lenovo Tab Plus alatt egy MediaTek Helio G99 processzor dolgozik, melyet 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely egészít ki, utóbbi microSD kártyával bővíthető. Az eszköz IPS LCD kijelzője 11,5 hüvelykes, 2K felbontású, és 90Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik.

Lenovo Tab Plus
Lenovo Tab Plus

Az akkumulátor 8000 mAh kapacitású, és 45W-os gyorstöltéssel tölthető.

Szoftver és egyéb jellemzők

A készülék Android 14-et futtat, és a Lenovo legalább két nagy Android frissítést és biztonsági javításokat ígér 2028 júniusáig. A táblagép IP52 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami víz- és porállóságot biztosít.

Lenovo Tab Plus

Az ára 289 dollár (kb. 108 000 Ft), és egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, de várhatóan az európai piacra is megérkezik a következő hónapokban.