Augusztus 28-án kerül bemutatásra a realme GT5, erről már néhány nappal ezelőtt értesültünk. Ma új képek és egy hivatalos videó is megjelent, amelyek jobban megmutatják, milyen lesz a készülék. A gyártó korábban jelezte, hogy az új “Miracle Glass” technológiának köszönhetően az eszköz különösen strapabíró lesz. Az előzetesben a telefon egy Quicksilver Mirage nevű színben látható, és nagyon szépnek tűnik.

A kiszivárgott információk alapján a telefon kialakítása is megerősítést nyert. Az elődhöz képest itt egy nagy fényképező modul van, amely a telefon teljes szélességében helyet kapott. Ezen kívül egy LED terület is található a kamerák mellett, amit először a realme GT3-ban láthattunk. Ez segít abban, hogy fényes visszajelzést kapjunk, ha értesítést kapunk vagy éppen játszunk.

A Quicksilver Mirage szín különlegessége, hogy változik az adott világításnak megfelelően. A specifikációk már korábban is ismertek voltak: a realme GT5 6,74 hüvelykes kijelzővel, 1.5K felbontással és akár 144 Hz frissítési rátával is rendelkezhet.

A “motorháztető” alatt egy Snapdragon 8 Gen 2 lapka dolgozik, amit akár 24 GB LPDDR5X RAM és 1 TB UFS 4.0 belső tárhely is támaszthat alá. Két akkumulátor opció is lesz: egy 4600 mAh kapacitású, amit 240W teljesítménnyel lehet tölteni, és egy 5200 mAh kapacitású, amit 150W teljesítménnyel.

A hátlapon három kamera található: egy 50 MP-es Sony IMX890 főkamera, egy 8 MP-es ultrawide és egy 2 MP-es segédkamera. További információkat augusztus 28-án várunk.