Az Apple egy új előnyt kínál az iPhone 14 felhasználóinak, mégpedig egy extra évnyi ingyenességet a már korábban bejelentett SOS-szolgáltatására. Ezt a szolgáltatást eredetileg két évre tervezték ingyenesen, de most egy évvel meghosszabbították.

A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek a sürgősségi szolgálatokkal, ha olyan helyzetben vannak, ahol nincs mobilhálózati lefedettség.

Az SOS-szolgáltatás jelenleg Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Új-Zélandon, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el.

A szolgáltatás további funkciói közé tartozik a járművek ütközésének észlelése, a Check In, és a Health alkalmazásban lévő Medical ID, ami segíthet a mentősöknek a beteg állapotának gyors felmérésében. Jelenleg még nem ismert, hogy mennyibe fog kerülni a szolgáltatás a próbaidőszak lejárta után.