A PS5 Pro körüli szivárgások után most nagy hírünk van a PS5 Slim-ről. A konzolról egy kép is felbukkant, amelyen a megjelenési dátum is látható. A híresztelések szerint a Sony szeptemberben piacra dobhatja a PlayStation 5 Slim konzolt. Most pedig képek és videók is megjelentek erről az új eszközről.

PlayStation 5 Slim

De mi is a különbség a PS5 Slim és az eredeti verzió között? Az új modell egy levehető és máshová helyezhető lemezmeghajtóval rendelkezik. A képek alapján a Slim változat vékonyabbnak és könnyebbnek tűnik, mint az eredeti. A fotók egy kínai fórumról származnak, és van egy videónk is az új készülékről, egy ausztrál PlayStation javító szakértőtől.

Az új konzolon egy műanyag házat láthatunk, amely egy “lehetséges jövőbeli PS5 modell” lehet. A házon van egy kiemelkedés a lemezmeghajtónak, egy íves rész középen szellőzőnyílással, a ház mindkét oldalán két kivágás, és az előlapon két USB-C port, a jelenlegi PS5 modellek egyetlen USB-C és USB-A portja helyett.

Egyes források már 2022-ben megírták, hogy 2023 szeptemberében a Sony piacra dobhatja a PS5 Slim konzolt levehető lemezmeghajtóval. Jelenleg választhatunk vagy egy lemezmeghajtó nélküli PS5 digitális kiadást, vagy egy lemezmeghajtós változatot. Novemberben pedig már három éve lesz, hogy a PS5 bejelentésre került, így itt az ideje egy új, középgenerációs egységnek.