A Sony néhány nap múlva bemutatja az Xperia 1 V modellt. A készülékről több mint két hónappal ezelőtt adtak ki előzetes információkat, amelyek alapján a dizájnja hasonló az előző modellekéhez, de most megerősítésre került a hivatalos megjelenés. Az új csúcskategóriás telefon egy hongkongi hatalmas plakáton jelent meg, amelyen függőlegesen elhelyezett három hátsó kamera, egy hangsúlyosabb ovális sziget és nagyobb lencsék láthatók.

Óriásplakátok tárják fel az új Sony Xperia 1 V készülék dizájnját

A plakátról készült fénykép a Redditre került, felfedve, hogy az új Xperia 1 szlogenje “minden fényre alkalmas” lesz, és “a következő generációs kettős alacsony zajú kameraérzékelőt” fogja tartalmazni.

Korábbi jelentések szerint a Sony az IMX989 szenzort használja majd a fő kamerához, de elképzelhető, hogy az IMX858-asra esik a választás, mivel ez az egyetlen platform, amely támogatja az új alacsony zajú LN2 módot az MCSS (Multi-Camera Synchronisation System) rendszerrel kombinálva.

Az LN2 működési módja egy új CMOS érzékelő technológiai architektúra alkalmazása. A fotodiódák és a pixel tranzisztorok helyett ugyanazon az alapanyagon és síkon egymásra helyezik őket, így növelve a dinamikus tartományt, több fényt engedve be és csökkentve a zajt, anélkül hogy befolyásolná a telefon teljesítményét.

A Sony nem szokott korán felfedni specifikációkat, mint más gyártók, ami azt jelenti, hogy valószínűleg várni kell az Xperia 1 V hivatalos bemutatójáig, amely május 11-én lesz.