A Google következő hónapban rendezendő Google I/O 2024 eseményén mutatja be az Android 15-öt, és már most több szivárgás érkezett az új operációs rendszerrel kapcsolatban. A friss információk szerint a Google jelentős változásokat tervez az Android státuszcsíkjában, amelyek a Samsung által korábban bevezetett elemeket idézik. Az újítások közé tartozik a státuszcsík ikonjainak frissítése és a Quick Settings animációjának kibővítése, ami azért kiemelkedő, mivel ezeket az ikonokat már régóta nem frissítették.

Android 15
Android 15
Android 14
Android 14

Az Android 15 első két fejlesztői előnézetéből kiderült, hogy a Google a hangerő beállítások paneljén is módosít, és most kiderült, hogy a státuszcsík ikonjai is új kinézetet kapnak. Az Android 15 egy új, szegmentált tervezésű státuszcsíkot vezet be, ami a pre-Android 5.0 korszakot idézi meg, és hasonlóságot mutat a Samsung felhasználói interfészével.

A Wi-Fi és a mobilhálózat jelzése is visszatér egy régebbi, minimalista stílushoz. Az Android 15 a Quick Settings panelen is haptikus visszajelzést vezet be, így például a Bluetooth ikon megnyomásakor a telefon finoman megvibrál. A hangerő csúszka is kap haptikus visszajelzést, ami tovább finomítja a felhasználói élményt.