Úgy tűnik, hogy az OpenAI erősíteni készül a keresőmotorján dolgozó csapatát azzal, hogy a Google munkatársait toborozza, a legfrissebb források szerint. Ez a lépés azért különösen figyelemre méltó, mert az OpenAI a saját keresőmotorjának bevezetését tervezi még a Google I/O eseménye előtt, ami közvetlen versenyt jelezhet az OpenAI és a Google között.

Az OpenAI által tervezett keresőmotor egyik fő célja, hogy megoldást nyújtson a ChatGPT jelenlegi korlátozásaira, nevezetesen a valós idejű internet-hozzáférés hiányára. Jelentések szerint az új motor generatív keresési eredményeket fog biztosítani, hasonlóan a Google generatív keresési élményéhez (Google SGE), így komoly kihívót állítva a Google Search szembe.

Még nincsenek nyilvános információk arról, hogy az OpenAI milyen feltételeket kínál a Google alkalmazottainak, de a motor május 9-i bevezetésének tervezése, pont a Google I/O előtt, jelentős stratégiai lépés lehet az OpenAI részéről. Várakozással tekintünk a hivatalos megerősítések felé, amelyek további információkat nyújthatnak erről a potenciálisan befolyásos fejleményről.