A Samsung megkezdte a következő jelentős szoftverfrissítés, a One UI 7.0 fejlesztését, amely az Android 15 új verziójára épül. Ez a lépés a vállalatot azok közé emeli, akik elsőként veszik használatba az új operációs rendszert. A Google már elindította az Android 15 első béta verzióját, miután az év során két fejlesztői előzetes verziót is kiadott. Egy Galaxy S24 Ultra készülék már felbukkant az online adatbázisokban a One UI 7.0 S928BXXU2BXE2 tesztverziójával.

A Samsung már dolgozik a One UI 7.0 béta változatán, ami Android 15-re épül; elsőként a Galaxy S24 Ultrán jelenik meg
A Samsung már dolgozik a One UI 7.0 béta változatán, ami Android 15-re épül; elsőként a Galaxy S24 Ultrán jelenik meg

A One UI 7.0 végleges kiadására 2024 februárjában számíthatunk, és várhatóan a Galaxy S25 modelleken lesz előre telepítve, kibővített MI funkciókkal. Az Android 15, amit belsőleg Vanilla Ice Cream néven ismernek (ellentétben az Android 14 Upside Down Cake nevű elődjével), számos újítást fog magában foglalni. Ezek között szerepel az applikációk jobb archiválása, az applikációk jobb edge-to-edge megjelenése, amit kifejezetten a fejlesztők fogadnak majd örömmel, és új beállítások a színkontrasztokhoz.

A felhasználók egyszerűbben állíthatják majd be a szöveg, gombok és ikonok kontrasztját. Úgy tűnik, a Find My Device funkció akkor is működni fog, ha a készülék ki van kapcsolva. További fejlesztések várhatók a Health Connect bővítésével, új adatvédelmi és biztonsági opciókkal. Tartalomkészítők és zenészek könnyebben kapcsolhatják össze alkalmazásaikat szintetizátorokkal és más zenei eszközökkel, sőt akár kamerákkal is.