Egyre több vállalat csatlakozik a hajlítható telefonok trendjéhez, és az OPPO és a Vivo után most az OnePlus is ilyen készülékek előkészítésére készül. Az OnePlus V Fold az egyik lehetséges név egy jövőbeli modellhez, amelynek részleteit ma tárták fel.

A forrás szerint az OnePlus egy prémium hajlítható telefont készít, amely a globális piacon a jelenlegi év második felében jelenik meg. A készüléknek nagy képernyője, vékony karosszériája lesz, még vékonyabb, mint a Galaxy Z Fold 5, és egy periszkóp kamerával is rendelkezik. Utóbbi ritkaság a hajlítható telefonok között, és ha jól emlékszem, csak a Huawei alkalmaz ilyet a hajlítható képernyős telefonokon.

OnePlus V Fold: Az új hajlítható csoda, amely vékonyabb lehet a Galaxy Z Fold 5-nél!

A rossz nyelvek szerint az OnePlus V Fold valójában egy átcímkézett OPPO készülék, amelynek kódneve OPPO PHN110. Az eszköz egy 120 Hz-es LTPO OLED hajlítható képernyőt kínál, és az OPPO Find N2 hasonló zsanérjával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kisebb lesz, inkább 7 hüvelyk közelében, mint 8 hüvelyk átmérőjű. A képernyő redője kevésbé lesz látható, és nullára csökkentett hézagot/teret várok a két képernyőrész között.

A készülék tartalmazni fogja az OnePlus védjegyének számító Alert Slider gombot, egy Snapdragon 8 Gen 2 processzort és egy háromlencsés kamerát a hátlapon, 50 MP-es Sony IMX890 fő szenzorral, ultranagy látószögű és periszkópos telefotó kamerával. Két szelfikamera is lesz, 32 MP és 20 MP felbontással, valamint 4800 mAh-s akkumulátor gyors töltéssel (65W+). Még nem világos, hogy IP minősítéssel rendelkezik-e.

A bemutatót az idei év második felére tervezik.