Tegnap arról szóltak a pletykák, hogy a OnePlus és az OPPO elhagyhatják Európát. Nos, ma minden tisztázódott, és biztosan tudjuk, hogy a két cég nem hagyja el a kontinenst. Valójában a OnePlus április 4-én fontos bejelentést készül tenni. Bemutatásra kerül a OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, egy vonzó középkategóriás okostelefon, valamint egy új Nord sorozatú vezeték nélküli fülhallgató is. A telefonról ma fontos információkat szivárogtatott a SnoopyTech nevű tipster. Az alábbiakban részleteket ismertetünk.

A SnoopyTech a Twitter-fiókján közölt rendereléseket és specifikációkat az új okostelefonról. Úgy tűnik, a készülék Pastel Lime és Chromatic Gray színben érkezik, a hangerő- és a bekapcsológomb a jobb oldalon, míg a SIM-tálca a bal oldalon található. Az alján 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót, töltőportot és hangszórórácsozatot találunk.

A hátlapon egy 108 MP-es főkamera található, egy 2 MP-es makró szenzorral és egy 2 MP-es bokeh szenzorral. Az előlapon egy 6,72 hüvelykes lapos, IPS, Full HD+ felbontású és 120 Hz-es frissítési rátájú kijelző található. A szelfikamera 16 MP-es és F/2.4 nyitású. Mi van a ház alatt? Nos, a OnePlus Nord CE 3 Lite 5G egy Snapdragon 695 5G processzort, 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet használ. Érdekességképpen van itt microSD-kártya foglalat is.

A telefon 5000 mAh-s akkumulátorral érkezik és 67 W-os SuperVOOC gyorstöltést támogat. Az Android 13-at futtatja, és az Oxygen OS 13.1 interfész van rátelepítve. A készülék 2 nagyobb rendszerfrissítést és 3 éven át biztonsági frissítéseket kap.

A tipster szerint az OnePlus Nord CE 3 Lite 5G ára Európában 329 euró (125.000 Ft) lesz.