A realme hamarosan bemutatja a realme GT Neo 5 Lite változatát, amely 240W-os teljesítménnyel érkezik április elején, és a realme GT Neo 5 SE néven fut majd. A telefon április 4-én debütál, és eddig több szivárgás is érkezett róla, de ma már a vállalat által kiadott előzetesek is rendelkezésre állnak. Az egyik a képernyőről, a másik pedig az akkumulátorról szól.

Forradalmi képernyő és villámgyors töltés: bemutatkozik a realme GT Neo 5 SE

A realme GT Neo 5 SE 144 Hz-es képfrissítési ráta és 2160 Hz-es PWM Dimming technológiával ellátott képernyővel fog rendelkezni, ami a DC Dimming technológiát váltja fel. Ez a technológia azok számára lett kifejlesztve, akik fejfájást tapasztalnak a képernyők fényerő-ingadozásai (LED flicker) miatt, amelyek szabad szemmel nem észlelhetők. A képernyő sík lesz, középen fent pedig egy lyukban helyezkedik el a szelfikamera. A Digital Chat Station szerint a képernyő átmérője 6,74 hüvelyk lesz, és beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik majd.

Forradalmi képernyő és villámgyors töltés: bemutatkozik a realme GT Neo 5 SE

A maximális fényerő 1400 nits lesz, a felbontása pedig “1,5K”. Már tudtuk, hogy a telefon az elsők között lesz a Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 processzorral, 16 GB LPDDR5x RAM-mal és akár 1 TB UFS 3.1 tárhellyel. A készülék Android 13-mal érkezik majd a realme OS 4.0 felülettel. A fedélzeten található 5500 mAh-s akkumulátor 100W-os töltéssel bír. A kamera tekintetében 64 MP-es fő kamerával és 16 MP-es előlapi kamerával rendelkezik majd.

A telefon 8,95 mm vastagságú és 193,1 gramm súlyú lesz. Emellett egy Final Fantasy változat is érkezik.