Xiaomi nagy dobásra készül: a Mix Fold 4 és a Mix Flip júliusban kerül a piacra. Az új telefonok a cég legmodernebb, automatizált pekingi gyárából, a Xiaomi Smart Factory-ból érkeznek. Az új üzem évente körülbelül 10 millió prémium telefont gyárt majd, 81.000 négyzetméteres területén. Az üzem felépítése 330 millió dollárba került, és az innovatív technológiáknak köszönhetően önálló döntéshozó képességekkel is rendelkezik, ami növeli a gyártási hatékonyságot.

Xiaomi új hajtogatható telefonjai júliusban debütálnak: Mix Fold 4 és Mix Flip

A Mix Flip várható specifikációi között szerepel egy 50 MP-es Omnivision szenzor, amelyet a Redmi K70 Pro-ból ismerhetünk, egy 32 MP-es szelfikamera, és egy 1.5K felbontású OLED kijelző magas frissítési rátával.

Ezzel szemben a Mix Fold 4 egy Snapdragon 8 Gen 3 processzorral érkezik, IP tanúsítvánnyal, 5000 mAh-s akkumulátorral és gyors töltéssel, valamint egy periszkópos teleobjektívvel, amely 5x optikai zoomot biztosít. A kijelzője várhatóan 7.6 hüvelykes lesz, rejtett hajtással.

Lei Jun, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette a híreket, így ezek nem csupán pletykák vagy kiszivárogtatások. Az új hajtogatható telefonokkal a Xiaomi tovább erősíti jelenlétét a prémium kategóriában, különösen az összecsukható telefonok piacán.