A realme 11 és realme 11 Pro+ júniusban, 2023-ban került piacra Európában, most pedig októberben már a realme 12 Pro és 12 Pro+ modellekről beszélhetünk. Úgy tűnik, komoly fejlesztéseket készítenek a zoom terén. Lássuk, mit tudunk még!

A realme hamarosan bejelenti a realme 12 Pro sorozatot, az információk pedig a kínai tippelőtől, a Digital Chat Station-től származnak

Úgy tűnik, a realme hamarosan bejelenti a realme 12 Pro sorozatot, az információk pedig a kínai tippelőtől, a Digital Chat Station-től származnak. Azt állítja, hogy az új modellek egy periszkóp telefotó kamerára váltanak. A realme 12 Pro egy 32 megapixeles, Sony IMX709 szenzorral rendelkezik, 2X optikai zoommal, míg a realme 12 Pro+ modell 64 megapixeles OmniVision OV64B szenzorral büszkélkedhet, 3X optikai zoom funkcióval.

realme 12 Pro és 12 Pro+

A periszkóp kifejezést sokan 5X optikai zoomhoz társítják, de mivel a OnePlus Open modellnél is 3X periszkópos zoomot találunk, elképzelhető, hogy hasonló technológiákról van szó. A forrás továbbá azt is hozzáteszi, hogy a telefon ára körülbelül 273 dollár körül alakul, ami (kb. 95 000 Ft) nagyon is kedvező. Nálunk bármilyen összeg, ami 150 000 Ft alatt van, nagyon vonzó lesz ezeknél a középkategóriás modelleknél.

A telefon nagyobb fotómodullal érkezik hátul, egy téglalap alakú kivágással a periszkóp kamera számára. Kíváncsiak vagyunk a lapkára is, mert a Dimensity 7050 nem volt olyan jó, mint amire a 11 Pro és 11 Pro+ modelleknél számítottunk.