Az Android 14-re épülő One UI 6.0 végleges változatának megjelenését már egy ideje várják. Bemutatásra került két héttel ezelőtt, és az elmúlt hónapokban számos béta verziója látott napvilágot, de a kompatibilis telefonokon még mindig várnak rá. Úgy néz ki, csak néhány nap van hátra.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Egy Samsung Members közösségi moderátor közölte, hogy ez az utolsó hét, amikor az One UI 6.0 béta program fut. További béta verziók nem jelennek meg, így a tesztelés befejeződött. Most az összes korábbi béta verziót alaposan átvizsgálják, és csak akkor kerül kiadásra új béta firmware, ha súlyos hibákat találnak.

Samsung Galaxy S23 Ultra - One UI 6 Beta

A moderátor azt is elmondta, hogy nincs pontos időpont az One UI 6.0 stabil verziójának kiadására, de jó eséllyel az 2023 októberi Android biztonsági frissítéssel egy időben fog megjelenni. A Samsung már két hónappal ezelőtt kiadta az első One UI 6.0 béta verziót a Galaxy S23 sorozatához. Kétévente új frissítést kínáltak, javításokkal és új funkciókkal.

A béta eddig számos telefonra megérkezett, a Galaxy A34-től az A53, A54, S21, Fold 4 és 5, Galaxy M23 és sok más modellig. Az One UI 6.0 végleges változata egy sokkal átláthatóbb Quick Panelt, fejlettebb fotó/videó szerkesztést, új betűtípust, az One UI Sans-t kínál. A Gallery alkalmazásban olyan funkciók találhatók, mint a Photo Remaster és az Object Eraser, míg a Samsung Health egy teljes rendszerré válik.

Új multitasking funkció is megjelenik, amely sokoldalúbb pop-up ablakkal, valamint egy új időjárás widgettel, beépített térképpel és intelligensebb Airplane móddal rendelkezik.