Az Apple, a Meta és a Google számára mostantól elérhetővé vált a 6 GHz-es frekvenciatartomány, amely lehetővé teheti számukra, hogy eszközeik még gyorsabban kommunikáljanak egymással vezeték nélkül. Miután a Federal Communications Commission (FCC) egyhangúan, 5:0 arányban elfogadta a javaslatot, az újításokkal megjelenő táblagépek, összecsukható telefonok vagy akár az AR és VR szemüvegek közötti kommunikáció gyorsulhat meg.

Az FCC zöld utat adott: a 6 GHz-en is kommunikálhatnak a technológiai óriások

Miközben a technológiai óriások már évek óta lobbiznak ezért a lépésért, különösen a kiterjesztett és virtuális valóság terén, az engedély most teszi lehetővé számukra, hogy eszközeik a 6 GHz-es tartományon kommunikáljanak. De ez nem csak a gyorsabb adatátvitelről szól. Az újítással az eszközök kommunikációjának sebessége ugyan nőhet, de a jeltovábbítás csak rövid hatótávolságban lesz engedélyezett. Így nem zavarnak más készülékeket, amelyek ugyanezt a frekvenciatartományt használják.

Apple Vision Pro

Nem csak a MI segítségével működő eszközök és szemüvegek profitálhatnak ebből az új lehetőségből. Gondoljunk például a járművek infotainment rendszereire, mint az Apple CarPlay. Az ilyen fejlesztések képesek arra, hogy az utazás közbeni élményt is fokozzák.

A Meta észak-amerikai politikáért felelős alelnöke, Kevin Martin, nyilatkozatban méltatta a döntést a The Verge-nek. „Üdvözöljük az FCC döntését, amely lehetővé teszi olyan cégek számára, mint a miénk, hogy új vezeték nélküli technológiákat használjanak a következő számítástechnikai hullám megépítéséhez,” mondta Martin. “Ez egy ragyogó példa arra, amikor egy kormányzati szabályozó korán együttműködik az iparral, hogy a jövőre építsen.”