Nem gondoltuk volna, hogy látunk majd egy Nokia drónt, de úgy tűnik, a cég ezen a területen is kibővíti termékpalettáját. Nemrég egy prototípus szintű modellt mutattak be, ami egy hexacopter, azaz hat rotoros drón. Főleg az ipari környezetben való alkalmazásra fejlesztették, és több lenyűgöző funkciót is kínál. Lássuk a részleteket.

Erős és ellenálló: A Nokia új drónja extrém körülmények között is megállja a helyét
Erős és ellenálló: A Nokia új drónja extrém körülmények között is megállja a helyét

A drón 5G kapcsolattal rendelkezik, és erős, robosztus kivitelben készül, amely ellenáll a pornak, víznek és az extrém környezeti feltételeknek. A drónon egy dupla gimbal kamera található, ami RGB világítással és termovízióval is rendelkezik. Ezen kívül a drón különféle kiegészítőkkel is bővíthető, mint például projektorok, hangszórók és egyedi szenzorok, amelyek füstöt, mozgást, sugárzást vagy LIDAR-t érzékelnek.

A drónt Európában gyártják, és rendelkezik egy dokkolóval, amit programozni lehet, így automatikusan tölthető bizonyos körülmények között. A drónon található fő kamera 30X-os optikai zoommal rendelkezik. A töltődokk kültérre is helyezhető, és úgy tűnik, nagyszerű megoldás lehet sürgősségi helyzetekben, akár hegyimentők számára is a jövőben.

A teljes műszaki adatokat egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.