Az Apple autó még jóval távol áll attól, hogy valósággá váljon, de egy jelentés szerint még a 2030-as évek előtt megjelenhet a piacon. Az Apple autóipari törekvései évek óta számos találgatást váltottak ki, amelyek sorra jósolták a jármű megjelenését a következő években. Egy vasárnapi jelentés szerint még évek választják el a bemutatótól, de az évtizeden belül mégis piacra kerülhet.

A Bloomberg “Power On” hírlevélben Mark Gurman így fogalmaz: “Az autó még mindig messze van.” Konkrétabban fogalmazva, az Apple nem várható, hogy “bármit is szállítson az évtized végéig” a projekttel kapcsolatban.

Gurman megjegyzése egy másik, messze álló kijelentést követ Ming-Chi Kuo-tól a szeptember végi időszakból. Az elemző akkor úgy vélekedett, hogy “elvesztette a projekt átláthatóságát”, és kételyei voltak afelől, hogy “az Apple autó tömeggyártása elindulhat-e a következő éveken belül.” Márciusban Kuo azt állította, hogy az Apple autócsapatát feloszlatták, és hogy a 2025-ös megjelenés veszélyben van.

A vasárnapi megjegyzés az Apple 2023-as negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit követő megbeszélés részeként hangzott el. Az Apple-nek “igazán fel kell pezsdítenie az üzletét”, ehhez pedig létre kell hoznia a piac számára a “következő nagy dobásait”, amelyek közül az Apple autó és a vegyes valóság formájában megjelenő Apple Vision Pro a legvalószínűbb jelöltek, amelyek pénzügyileg nagyot tarthatnak.