Elon Musk, aki nemrégiben Joe Rogan podcastjában tűnt fel és az új Grok chatbotot is bemutatta, ismét azzal kerül a figyelem középpontjába, amihez a legjobban ért: a Tesla iránti izgalom keltésével. Nemrég látogatott el a németországi Tesla Giga Berlin gyárba, ahol egy költségvetés-barát “elektromos autó” gyártásának terveit ismertette.

Ebben az esetben a “költségvetés-barát” autó 25.000 eurós (kb. 9.300.000 Ft) árcédulát jelent. A cél, hogy a Tesla szélesíteni tudja a vásárlói bázisát, egy elérhető árú modell bevezetésével. Az amerikai cég európai piaci jelenlétét kívánja így növelni, ami indokolja a Giga Berlinbe tett látogatást, mely a cég amerikai tevékenységének egyik központi helyszíne Európában.

Musk látogatása rámutatott a helyszín fontosságára is. A vezérigazgató a gyár esztétikai fejlesztéseiről is beszélt, ígérve egy zöldebb területet és vonzóbb dizájnt a létesítménynek. Az olcsóbb autó kapcsán pedig a kutatások azt mutatják, hogy manapság a fogyasztók haboznak több mint 28.000 eurót kiadni egy elektromos járműre.

Pletykák szerint már évek óta készül egy olcsóbb Tesla, amelynek fejlesztése és gyártása Kínában és Mexikóban folyik. A Model 3-nak kellett volna a költségvetés-barát modellnek lennie, de nem sikerült a piacra úgy behatolnia, ahogy a Tesla remélte, és az ára gyorsan nőtt, annak ellenére, hogy az elmúlt évben voltak árcsökkenések. A kritikusok szerint 2024-re várható a költségvetés-barát Tesla megjelenése.

A Cybertruck eladásai is nagy jelentőségűek lesznek ebben a folyamatban. Azt is hallani, hogy az új, megfizethető modell a Cybertruck dizájnja alapján fog készülni. Érdemes megemlíteni, hogy Európában 2023-ban az elektromos autók átlagos ára körülbelül 65.000 euró volt, míg Kínában ez az összeg 31.000 euró körül mozgott. Musk tervei szerint 2030-ra szeretne elérni 20 millió elektromos autó értékesítését.