A híresztelések szerint az Apple a következő MacBook Pro modellek hardverét tervezi frissíteni, hogy hatékonyabb laptopot kínáljon, azonban most megtudtuk, hogy egy régóta várt fejlesztést ismét elhalasztottak.

Az Apple hosszú várakozást ígér az OLED kijelzős MacBook Pro rajongóinak
Az Apple hosszú várakozást ígér az OLED kijelzős MacBook Pro rajongóinak

Az Apple döntése, hogy késlelteti az OLED kijelző bevezetését a MacBook Pro modellekben, sokak számára nagy csalódást okoz. Az OLED kijelzők számtalan laptopban megtalálhatók, de még a MacBook Air és MacBook Pro modellekben nem kaptak helyet. Mikor fogják ezt az új technológiát bevezetni? A legújabb információk szerint erre még éveket kell várni.

Az UBI Research adatai alapján a Samsung idén döntött az 8. generációs OLED kijelzők fejlesztéséről, és a tömeggyártás 2026 első felében veszi kezdetét. Ezek a kijelzők különböző laptopokba, táblagépekbe és monitorokba kerülnek, beleértve a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleket is.

Az Apple szokása szerint több beszállító között osztja meg a nagyobb alkatrészek megrendeléseit. A Samsung Display mellett az LG Display és a BOE is részt szokott venni a MacBook kijelzőinek beszállításában. Az OLED változatok esetében is valószínűleg ez a gyakorlat fog fennmaradni, főleg mivel az LG Display is hasonló döntést hozott az OLED gyártósorok fejlesztésével kapcsolatban.

A Forbes információi szerint egy OLED kijelzős MacBook bemutatására a 2026-os WWDC-n lehet számítani. Valószínűbbnek tűnik, hogy ezen az eseményen egy új, M4 kódnevű lapkát fognak bemutatni, melyet később egy másik lapka követ a MacBook Airben és a 13 hüvelykes MacBook Pro-ban 2026 végén.

Ez azt sugallja, hogy a profiknak szánt, nagyobb macOS laptop csak az Apple 2027-es Q1-es bemutatóján fog megjelenni.

Ross Young, az iparágban elismert elemző is megerősíti ezt, aki egy Bloomberg által szervezett webináron azt állította, hogy az OLED kijelzős MacBook Pro modell legkorábban 2026-ban vagy 2027-ben fog megjelenni. Bár Young korábban már említette a 2026-os időpontot, ez volt az első alkalom, hogy 2027-et is felvetett.

Mindez ígéretes a MacBook rajongóknak, ha képesek elfogadni a négyéves várakozást. Miközben ma már számos Windows-alapú laptop kínál OLED kijelzőt, sok Apple hívő bizonyára azt fogja kérdezni, miért kell nekik várniuk.