Az OnePlus bejelentette egy újítást az Ace2 Pro kijelzőjében. A kijelző még akkor is úgy működik, ahogyan elvárnánk tőle, ha vízzel érintkezik. Akár esőben használod, ködben vagy akár saját izzadt ujjaid érintik, az Ace2 Pro éppen olyan hatékonyan reagál, mintha száraz lenne. Az OnePlus ezt Esővíz Érintésvezérlésnek nevezi, ami egy új egyéni lapka és fejlett érintési algoritmusok által válik lehetővé.

Az OnePlus közzétett egy összehasonlító tesztet, amelyben az Ace2 Pro-t és az iPhone 14 Pro-t tesztelik egyaránt nedves körülmények között. Míg az iPhone úgy reagál, ahogyan azt a legtöbb okostelefontól megszokhattuk – azaz érintéseket nem érzékel, és az ujjmozdulatok furcsa reakciókat váltanak ki – addig az Ace2 Pro láthatóan nem zavartatja magát. Sikeresen feloldja a képernyőt első próbálkozásra és könnyedén lépked a képgalériában. Az OnePlus annyira lelkes a technológiáról, hogy elnöke még a telefon hivatalos bemutatója előtt közzétette a videót, amelyet augusztus 16-ra terveztek.

OnePlus Ace 2 Pro

A OnePlus Ace2 Pro egyes hardverelemeit már bemutatták. Az Esővíz Érintésvezérlésű kijelző egy 6,74 hüvelykes AMOLED panelt tartalmaz, 2772 x 1240 pixel natív felbontással, 120Hz-es frissítési gyakorisággal és 1600 nit csúcsfényességgel.

A készüléket Snapdragon 8 Gen 2 lapka fogja hajtani, és akár 24 GB LPDDR5 RAM-mal és 1 TB fedélzeti tárhellyel is kapható lesz. Az telefon az OnePlus által kifejlesztett Cryo Velocity VC hűtési rendszerrel tartja kézben a készülék hőmérsékletét. A GSMArena információi szerint az OnePlus sikerült 90 négyzetcentiméternyi grafént és páraalapú hűtést beépíteni az Ace2 Pro-ba.