A Xiaomi a következő napon, augusztus 14-én fogja bemutatni hivatalosan a Mix Fold 3-at, ami Kínában kerül megrendezésre. Mielőtt az esemény hivatalosan elkezdődött volna, a márka már előre beharangozta a Xiaomi Mix Fold 3 néhány kulcsfontosságú specifikációját. Viszont a hivatalos előzetesekben nem tért ki arra, milyen lapkát fog használni az összecsukható telefon.

A Xiaomi Mix Fold 3 a Geekbenchen mutatkozott be a Snapdragon 8+ Gen 2 lapkával

Nos, a Xiaomi Mix Fold 3 most jelent meg a Geekbench-en. Ez a teszt megerősítette számunkra, hogy milyen SoC-t használt a Xiaomi a közelgő összecsukható eszközéhez. Ahogy sokan már gondolták, ez a Snapdragon 8 Gen 2. De ami igazán érdekes, hogy ez nem a lapka szokásos változata.

Közelebbi pillantás a Xiaomi Mix Fold 3 Geekbench teszteredményeire

A lapka egy főmagjának órajele 3,36 GHz. Összehasonlításképpen a Snapdragon 8 Gen 2 szokásos változatának főmagja 3,2 GHz-en fut.

Másrészről a Snapdragon 8 Gen 2 a Galaxy számára 3,36 GHz-es órajelen futó főmaggal rendelkezik. Ahogyan korábban is írtam, a Snapdragon 8 Gen 2 a Galaxy számára már nem csak a Samsung eszközök kizárólagos joga. A Qualcomm átnevezte Snapdragon 8+ Gen 2-re és elérhetővé tette más gyártók számára is.

Xiaomi Mix Fold 3

Mindazonáltal a Geekbench eredmények azt mutatják, hogy a telefon egyetlen magos teszten 2071 pontot, többmagos teszten pedig 5419 pontot ért el. Ezek a pontszámok elvártak egy túlhúzott 8 Gen 2 vagy 8+ Gen 2 lapkát tartalmazó eszköztől. A Mix Fold 3 akár 16 GB RAM-mal is rendelkezik, így a telefon várhatóan zászlóshajós teljesítményt nyújt.

Xiaomi Mi Mix Fold 3

Azok számára, akik esetleg lemaradtak a legutóbbi Mix Fold 3-as hírekről: a telefon többi specifikációja is lenyűgöző. Az összecsukható eszköz belső kijelzője 8,02 hüvelyk, míg a külső 6,5 hüvelyk. Mindkét kijelző 120Hz-es frissítési gyakorisággal és magas felbontással rendelkezik. A telefonon hátul négyszeres kamera rendszer található, és jelenleg a legvékonyabb összecsukható forma.