A realme 11 sorozatról már korábban is írtunk, a Pro+ 5G változat pedig nemrégiben fényképeken is feltűnt. A vállalat ma hivatalosan is bejelentette a sorozat megjelenésének dátumát, amely három okostelefont fog tartalmazni. A Pro modellről is megjelentek fényképek, és néhány specifikáció is megerősítést nyert. Az alábbiakban összefoglaljuk az eddig ismert részleteket.

Májusban debütál a realme 11 sorozat, a Pro változat specifikációi már kiszivárogtak

A realme a weibo közösségi oldalon erősítette meg a hírt, és a bejelentés mellé egy hivatalos posztert is közzétettek. A realme 11 sorozat május 10-én debütál Kínában, így a globális piacra valószínűleg a következő hónapokban, talán még nyáron érkezik. A sorozat a realme 11, 11 Pro és 11 Pro+ modellekből áll majd. Csak a csúcskategóriás készülékek kapnak ívelt OLED panelt, míg az alapmodell sík IPS LCD kijelzőt kap.

A realme 11 Pro 5G modellről ma fotók is megjelentek a Twitteren. A képek alapján látható, hogy a telefon fehér szintetikus bőr borítással érkezik, akárcsak a Pro+ 5G változat. Megerősítésre került a 100 MP-es OIS képstabilizátorral rendelkező fényképezőgép-szenzor, valamint a kör alakú kamera modul. A hátlap ívelt a jobb ergonómia érdekében, az ujjlenyomat-érzékelő pedig a kijelző alá kerül.

A Oneily Gadget oldalán a Pro változat specifikációi is felbukkantak. A telefon 6,3 hüvelykes, ívelt AMOLED kijelzővel érkezik, növelt képfrissítési rátával. 5000 mAh-s akkumulátora van, és 8 GB RAM áll rendelkezésre. Emellett a RAM-ot akár 4 GB-tal is bővíthetjük, ha a 128 GB-os tárhelyből egy kisebb részt átalakítunk. A készülék Android 13 operációs rendszert és a realme UI 4.0 felhasználói felületet kapja.

Emlékeztetőül, a realme 11 Pro+ 5G modell 200 MP-es (Samsung OSICELL HP3) fényképezőgép-szenzort kap, amelyhez 8 MP-es ultrawide és 2 MP-es makró/bokeh szenzorok társulnak. A készülék 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik, Full HD+ felbontással és 120 Hz-es képfrissítési rátával. 5000 mAh-s akkumulátora van, és 100W-os vezetékes töltést támogat. A modellben a MediaTek legújabb generációs processzora, a Dimensity 7000 található.

Május 10-én megtudjuk az összes részletet!