Mint korábbi cikkünkből már megtudhattátok, április 26-án részt vettünk egy Lenovo eseményen, ahol bemutatták az új 2023-as Legion Pro gaming laptopokat, valamint a megfizethetőbb Lenovo LOQ sorozatot. Mielőtt rátérnénk a termékek részleteire, a Lenovo kiemelt néhány fontos adatot, amely érdekes tényeket tár fel Magyarország gaming piacáról.

Magyarország a gaming laptopok eladásában a 10. helyen áll Európában - A piaci részesedés és más érdekes statisztikák a Lenovo-tól

A cikk címéből is kiderül, hogy Magyarország a 10. helyen állt Európában a gaming laptopok eladásában 2022-ben. Pontosabban, hazánkban az összes eladott laptop 11,9%-a volt gaming modell. Az élen álló ország Lengyelország, 27,2% piaci részesedéssel.

A gaming laptopok sikerét több tényező is befolyásolja:

    • Kelet-Európában többet játszanak, mint Nyugat-Európában
    • Kelet-Európában többen választanak gaming PC-t, mint Nyugat-Európában
    • Kelet-Európában a felhasználók több célt szolgáló eszközként használják a gaming gépeket
    • Még mindig folyamatban van az asztali számítógépektől a hordozható gépek felé való átállás.

Magyarország a gaming laptopok eladásában a 10. helyen áll Európában - A piaci részesedés és más érdekes statisztikák a Lenovo-tól

Emellett megismerkedtünk a Lenovo Gaming részlegének teljesítményével, ahol két nagy szereplő van a piacon. Az ASUS és a Lenovo a piacvezetők, és a gaming szegmens folyamatosan növekszik, míg a többi piaci szegmens nem mutat hasonló változásokat.

A gaming asztali számítógépek piacát továbbra is B márkák vagy előre összeszerelt PC-k uralják. Azonban a Lenovo nagyobb, mint az összes A márka együttvéve. Számos érdekes statisztikát fedeztünk fel ma, a legjelentősebb az, hogy mennyire népszerűek lettek a gaming laptopok általában, az összes eladott laptop 18%-a volt gaming modell 2022-ben.