Nemcsak az Apple döntött úgy, hogy Indiában (is) gyártja telefonjait, hanem a Google is. Ezt a hírt a Google For India konferencia kilencedik alkalmával jelentették be.

"Made in India": Miért választotta a Google is Indiát telefonjai gyártásához?
India egyre fontosabb a tech óriások számára: a Google is ott gyártja legújabb telefonjait

Rick Osterloh, a Google vezetője, aki az eszközökért és szolgáltatásokért felel, kiemelte: “India különösen fontos számukra a Pixel telefonok miatt, ezért határoztak úgy, hogy a gyártást kiterjesztik erre a régióra is”.

2024-ben veszik kezdetét a gyártási műveletek, és első körben a Pixel 8-as modellek kerülnek előállításra. A jövőben további modellekkel is bővíteni fogják a kínálatot. A Google az “Made in India” kezdeményezés részeként helyi és nemzetközi partnerekkel működik majd együtt. Az indiai gyártási lépés hátterében az áll, hogy a vállalat diverzifikálni kívánja termelését, és csökkenteni szeretné függőségét Kínától.

Az USA és Kína közti politikai feszültségek is szerepet játszanak ebben, mivel a nagy tech cégek, mint az Apple és a Google, új gyártási lehetőségeket keresnek, hogy a jövőben is zavartalanul tudjanak termelni.