A hónap elején felröppentek a hírek, hogy a Samsung új, megfizethető generációs okostelefonokon dolgozik. Most pedig az első részleteket is megtudhatjuk a Galaxy A06-ról, amely a Galaxy A05 közvetlen utódja lesz. A modell SM-A065F szám alatt fut, és úgy tűnik, a bemutatója egyre közelebb van. Lássuk a részleteket.

A telefon megjelent egy korábbi GeekBench verzióban (4.2.0)

A telefon megjelent egy korábbi GeekBench verzióban (4.2.0). Az itt elért pontszámok 2024-ben már irrelevánsak, de annyi kiderült, hogy a készülék MediaTek Helio G85 processzorral érkezik, amely az elődben is megtalálható volt. A készülék 6 GB RAM-mal rendelkezik, és gyárilag Android 14 operációs rendszert futtat.

A Samsung Galaxy A06 a WiFi Alliance adatbázisában is felbukkant, és itt kiderült, hogy kétsávos Wi-Fi 5 támogatással érkezik. Jelenleg csak ezek a hardveres részletek ismertek, és nem világos, milyen fejlesztések várhatók az elődhöz képest.

A jelenlegi Galaxy A05 6,7 hüvelykes kijelzővel (IPS LCD, HD+ felbontás) érkezett. Akár 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kínál, a hátlapon egy 50 MP-es kamera és egy 8 MP-es szelfikamera található. Az 5000 mAh-s akkumulátor gyors töltést biztosít 25W-on keresztül, de a töltő nincs a csomagban.

A Galaxy A06 várhatóan a Samsung egyik legolcsóbb telefonja lesz. Az előd helyi ára kb. 45 000 Ft.