Képzeld el, hogy közvetlenül a Google Contacts alkalmazáson keresztül megtalálhatod barátaidat és családtagjaidat! Ez nem álom, hanem valóság, ugyanis a Google elkezdte terjeszteni ezt a funkciót az Android felhasználók számára, a Google Contacts alkalmazás 4.22.37.586680692-es verziójában. Bár ez a frissítés még nem érhető el széles körben, csupán idő kérdése, amíg mindenki számára elérhetővé válik.

Ha megnéznéd, milyen verziójú a Contacts alkalmazás a te Android telefonodon, csak menj a Beállítások > Alkalmazások menübe, és keress rá a Contacts alkalmazásra. Az alkalmazás információs oldalának alján megtalálod a verziószámot. Ha még nem rendelkezel a szükséges verzióval, ne aggódj, a frissítés hamarosan érkezik.

Google Contacts most már megmutatja barátaid és családtagjaid helyzetét a térképen

Most pedig beszéljünk arról, hogyan is működik ez a funkció. Csak azoknál a kontaktoknál érhető el, akik megosztják veled helyzetüket a Google Térképen, és akiknek Gmail címét felvetted a kontaktjaikhoz. Az alkalmazás alján található egy Google Térkép helymegosztási szekció, ahol láthatod, hogy az adott személy megosztotta-e veled a helyzetét, és ha igen, meddig.

Ehhez a funkcióhoz a kontaktodnak tartalmaznia kell az illető Gmail címét, és őnek meg kell osztania veled a helyzetét a Google Térképen. Emellett a Google Contacts alkalmazást kell használnod az Android telefonodon, nem a gyártó által biztosított alternatívát.

Ha nincs meg a Google Contacts a telefonodon, a Play Áruházban megtalálhatod. És a funkció szépsége, hogy ha megtaláltad a személy helyzetét a Google Térképen, egyetlen érintéssel irányt kaphatsz a helyszínre.