Már csak egy hét van hátra a 2023-as Google I/O eseményig, amely során bemutatásra kerül az Android 14, a Pixel Tablet, a Pixel 7a és remélhetőleg a Pixel Fold is. Tekintettel a Pixel 7a számos kiszivárgott információjára, összefoglaltuk, mit tudunk eddig a készülékről.

A Google Pixel 7a bemutató előtti pillanatok, itt van minden amire kíváncsi lehetsz a készülékről!

Először is, a Google Pixel 7a, mint elődei, egy középkategóriás, megfizethető árú telefon lesz. Ugyanaz a 6,1 hüvelykes FHD+ kijelzőt kapja, mint a Pixel 6a, de a képfrissítési ráta 90 Hz-re nő, a korábbi 60 Hz-ről. A legnagyobb változások a kamerákban történnek, ahol az összes kamera felbontása nő. Míg a Pixel 6a 8 MP-es szelfikamerával rendelkezett, itt egy 13 MP-es kamerát kapunk.

A Google Pixel 7a bemutató előtti pillanatok, itt van minden amire kíváncsi lehetsz a készülékről!

A Pixel 6a 12 MP-es fő- és 12 MP-es ultraszéles kamerával rendelkezett, a Pixel 7a-n pedig 64 MP-es fő- és 13 MP-es ultraszéles kamera lesz. A Super Res Zoom kapacitása 8X-re nő. A készülék a Google Tensor G2 processzort kapja, a Pixel 7 sorozatból, a Google Pixel 6a-n található Google Tensor helyett. Jó hír, hogy a telefon vezeték nélküli töltést is kap.

A készülék kék, rózsaszín, szürke színben került előzetesen szivárgásokra, és egy Titan M2 nevű speciális chipet is tartalmaz a biztonság növelésére. A dobozban található egy SIM-kulcs, egy USB-C-ről USB-A-ra átalakító Quick Switch adapter a régi telefonról való adatátvitelhez, egy 1 méteres USB-C-ről USB-C-re kábel és egy kézikönyv.

Roland Quandt kiszivárgott információi szerint a kamera három fontos funkciója: Photo Unblur, Magic Eraser és Night Sight. A Google további biztonsági funkciókat és VPN-t is kínál a Google One-on keresztül.

A készülék ára várhatóan 499 dollár lesz (kb. 171 500 Ft).