Két hét alatt három új Mate 60 típusú telefont vezetett be a Huawei, mindegyikkel 5G támogatással. A kínai forrásokból érkező hírek szerint ez az első mozdulat egy sorozatban, amellyel a vállalat a globális okostelefon piacon kíván visszakapaszkodni. Belső információk alapján a Huawei először Kínában épít alapokat és onnan terjeszkedik tovább, bár pontos dátumokat még nem közölt.

A Huawei az elmúlt öt évben komoly akadályokba ütközött a Kína és az Amerikai Egyesült Államok között kibontakozó kereskedelmi háború miatt. Ennek következtében sok amerikai technológiai forráshoz nem férhetett hozzá. Mégis, a Mate 60, Mate 60 Pro és Mate 60 Pro+ modellek 7nm-es technológián alapuló Kirin 9000S lapkával és 5G támogatással debütáltak. A lapka teljesen kínai gyártású, ami komoly kérdéseket vet fel arra nézve, hogy a helyi vállalatok milyen gyorsan sajátították el a szükséges technológiai tudást.

A Huawei Mate 60 Pro+ műholdon keresztül is támogatja a hanghívásokat
A Huawei Mate 60 Pro+ műholdon keresztül is támogatja a hanghívásokat

És most jön az igazán érdekes rész: a Mate 60 sorozat nem csak, hogy támogatja a kétirányú szöveges üzenetküldést a BeiDou hálózaton keresztül, de a Tiantong műholdon keresztül még hanghívásokat is képes lebonyolítani. Az ilyen jellegű előfizetések részletei egyelőre nem ismertek.

A Huawei termelési előrejelzése is nőtt az év elejétől, januári 30 millióról mára 38 millióra, és ebből 20 millió egység már el is készült. A Mate 60 Pro modellek további 6 millióval számolnak a hátralévő rendelések terén. Ezen adatok fényében megalapozottan várható, hogy a cég nem csupán a kínai piacot célozza meg, hanem a nemzetközi terjeszkedés is a tervben van, annak ellenére, hogy ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

A Huawei globális piaci részesedése a korábbi 42%-ról jelenleg csak 3%-ra esett, de az új funkciókkal és a kibővített termelési kapacitással komoly visszatérést tervez, amit ezek a frissített Mate 60 modellek is alátámasztanak.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!