A tech óriások, az Apple és a Qualcomm újabb szerződést kötöttek, amely 2026-ig szól. Ezzel az együttműködéssel az Apple továbbra is Qualcomm 5G modemeket fog használni legalább a következő három évben. A hírt szeptember 11-én jelentették be, és a Reuters is megerősítette.

Korábban is sokan találgattak arról, hogy az Apple saját 5G modemeket tervez-e használni 2025-ig, de úgy tűnik, ez nem fog megtörténni a közeljövőben. Az Apple az egyik legnagyobb vásárlója a Qualcommnak, és a márka bevételének majdnem egy negyedét teszik ki.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy az Apple saját 5G modemeken is dolgozik, de egy sor szabadalmi probléma merült fel a Qualcomm szabadalmaival kapcsolatban, amelyek 2029 és 2030 között járnak le. Az Apple a jövőben saját, A-sorozatú lapkáiba integrált 5G modemeket szeretne használni, hogy teljes irányítást nyerjen az alkatrészek felett, csökkentse az energiafogyasztást és növelje a teljesítményt.

Ez az együttműködés 2019 óta tart, és egy hosszas bírósági csatározás után született meg. A Qualcomm nem közölte, mennyit fizetett az Apple a modemekért, de biztos, hogy nem kis összegről van szó. Az UBS becslései szerint a Qualcomm csak 2022-ben 7,26 milliárd dollár értékben adott el lapkákat az Apple-nek, ami körülbelül 2,45 billió forint.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!