Ha odavagy az okostelefonokért, biztosan ismered a Nokia történetét. Egy időben a márka a Microsoft égisze alatt működött, később azonban a HMD Global vásárolta meg. A finn cég 2016 óta rendelkezik az exkluzív jogokkal a Nokia márkanévre. Ma kiderült, hogy a vállalat portfóliójában hamarosan saját márkás, vagyis “HMD” okostelefonok is megjelennek. Jean-Francois Baril, a cég társalapítója jelentette be a hírt a LinkedIn profilján.

Baril elárulta, hogy a HMD és Nokia okostelefonok egyidejűleg lesznek jelen a piacon, tehát nem mondanak le a Nokia márkájú készülékekről. Emellett izgalmas partnerségekre is készülnek. A társalapító hosszabb bejegyzésében kiemelte, hogy a HMD Global az “5G okostelefonok piacán a leggyorsabban növekvő vállalat”, és a fenntarthatóság terén is vezető szerepet töltenek be, köszönhetően a Nokia telefonok magas javíthatósági indexének az elmúlt 12 hónapban.

Még nincs konkrét információnk a HMD márkájú modellekről, de a cég azt állítja, hogy globálisan elérhető, minőségi termékeket fog szállítani. Egyelőre nem tudni, mikor érkezik az első HMD márkájú telefon. Kíváncsian várjuk, hogy megtartják-e a Nokia dizájnt és felhasználói felületet, vagy egy teljesen új identitást terveznek a “HMD” termékekre.

Most csak találgatni lehet, hogy melyik lesz az első okostelefon, amit ezen a márkán belül bemutatnak. A cég még nem közölt részleteket a debütálásról, de elképzelhető, hogy az elkövetkező hetekben bemutatásra kerül egy ilyen készülék.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!