Tudjuk, hogy a Samsung már dolgozik az új helymeghatározó eszközén, a Galaxy SmartTag 2-n, mely a 2021 januárjában debütált első Galaxy SmartTag utódja. Nos, most már biztosan tudjuk, hogy ez a készülék a közeljövőben fog bemutatkozni, mivel már megkapta az FCC tanúsítványt, és a hivatalos adatbázisban már található egy valós fotó is az eszközről. Láthatóan változások történtek a dizájn terén is.

Samsung Galaxy SmartTag 2

Az első Galaxy SmartTag négyzet alakú volt, lekerekített sarkokkal, és egy kis gyűrűvel, amellyel tárgyakhoz lehetett rögzíteni, mintha csak egy kulcstartó lenne. Nos, az új Galaxy SmartTag 2 ovális formájú, és egy nagyobb gyűrűvel rendelkezik, amellyel könnyebben rögzíthető tárgyakhoz. Sajnos, a pontos méreteit még nem ismerjük.

Samsung Galaxy SmartTag 2

A kapcsolódási lehetőségekre vonatkozóan is felbukkant néhány részlet. Az FCC adatbázisában a Bluetooth LE és az UWB (Ultra-Wide Band) lehetőségek szerepelnek. Antennákról készült fotók is megjelentek a tanúsítás részeként. Érdemes megemlíteni, hogy 2021-ben két SmartTag változat létezett, és az alapmodell nem rendelkezett UWB kapcsolatossággal.

Ez azt jelenti, hogy a SmartTag 2 nagyobb pontossággal tudja azonosítani a helyet, kihasználva a környező UWB-t támogató eszközöket (okostelefonok) a helymeghatározáshoz. Még nem világos, mikor fog bemutatkozni.

Bár az első modell januárban debütált, lehetséges, hogy az új Galaxy SmartTag 2 korábban érkezik. Tudomásom szerint a Samsungnak hamarosan be kell mutatnia a Galaxy Tab S9 FE táblagép sorozatot, valamint a nagyon várt Galaxy S23 FE okostelefont. Lehetséges, hogy a Galaxy SmartTag 2 is ezen eszközök mellett fog bemutatkozni.