A Samsung Galaxy S24 Ultra már most is nagy népszerűségnek örvend a kamerája miatt, de augusztusban egy jelentős frissítéssel még jobbá válik. A közelgő frissítés több kulcsfontosságú területet fog javítani, beleértve a HDR-t, a fehéregyensúlyt, a túlzott expozíciót, a túlzott feldolgozást és a videós zoomot. Az Ice Universe néven ismert tippelő szerint a frissítés optimalizálni fogja ezeket a funkciókat, ami nagy előrelépést jelenthet a mindennapi használat során.

A Samsung már korábban is több fontos frissítést adott ki a kamera fejlesztésére, amelyek több hibát is kijavítottak. A mostani augusztusi frissítés viszont különösen jelentős, mivel a felhasználók által gyakran említett problémákra fókuszál. Érdemes megemlíteni, hogy bár a 10x-es zoomig a képminőség kiváló, a 10x-es zoom felett az algoritmusok néha nehezen birkóznak meg a feladattal.

A Samsung további fejlesztéseket is tervez a jövőben. Már most hallani lehet pletykákat az S25 Ultra-ról, amely várhatóan egy új, 200 MP-es fő szenzorral, egy 50 MP-es ultra széles látószögű kamerával, valamint két 50 MP-es teleobjektív kamerával érkezik majd. Ez a konfiguráció hasonló az S24 Ultra-hoz, de további mesterséges intelligencia és új érzékelők is bekerülnek a csomagba.