KezdőlapOkosóraCanyonCanyon SW-83 teszt és értékelés: Az integrált GPS-szel, rendkívül könnyű és kényelmes...

Canyon SW-83 teszt és értékelés: Az integrált GPS-szel, rendkívül könnyű és kényelmes testtel rendelkező okosóra 35 500 Ft alatt

A CANYON neve biztosan ismerős a technológiai rajongók körében. Én is emlékszem, hogy az első találkozásom ezzel a márkával egy egér révén történt, amit évekig használtam, mielőtt lecseréltem. Különösen a dizájn fogott meg akkor, és most is a dizájn a fő téma a CANYON legújabb termékeivel kapcsolatban. Ez a márka mobil, PC és viselhető kiegészítők gyártásával foglalkozik. Termékeik a 15-25 éves dinamikus közönséget célozzák meg, akik értékelik a csúcstechnológiát és a trendi dizájnt, ahogy a CANYON SW-83 okosóra esetében is látható.

CanyonSW-83
CanyonSW-83 Teszt

Ez az eszköz más néven Maverick-ként is ismert, és az elmúlt hetekben alaposan tesztelhettem, így most itt az ideje egy részletes értékelésnek. A CANYON SW-83 egy megfizethető okosóra a technológia iránt lelkesedők számára, integrált GPS-szel, sportmódokkal, hosszú üzemidővel és sok egyéb hasznos funkcióval. Az ára 23 500 Ft és 35 500 Ft között mozog a forgalmazótól függően.

Unboxing és dizájn

A CANYON SW-83 doboza színes, ezzel is jelezve, hogy a célközönség a fiatal, dinamikus, technológiára éhes generáció. Az óra szilikon szíjjal érkezik, a csomagban pedig használati útmutató és USB-A-ról mágneses csatlakozóra váltó töltőkábel található. Minden benne van, ami a smart monitorozás megkezdéséhez szükséges.

CANYON SW-83 kicsomagolás és a doboz tartalma
CANYON SW-83 kicsomagolás és a doboz tartalma

A dizájn tekintetében a CANYON jól teljesített. Bár a test policarbonátból készült, az elülső rész ezüst festése fémes hatást kelt, ami nagyon jól néz ki. A kör alakú számlap és a hátoldalba épített hatszögletes minta különösen esztétikus. A hátoldal is műanyag, speciális textúrával, és hosszabb viselés során sem volt kényelmetlen, ami a nagyon könnyű, 30 gramm alatti súlyának köszönhető.

Ez egy megfizethető okosóra, és ezen a téren nem lehet kifogásolni semmit. A konstrukció tartós, és az ezüst szín + kék szilikon szíj kombinációja kifejezetten jól néz ki. Az interakció elemei között természetesen ott van a kijelző és az oldalra helyezett fizikai home gomb.

Kijelző és interakció

A Canyon SW-83 egy 1,32 hüvelykes (360 x 360 pixeles) érintőképernyővel rendelkezik, ami IPS technológiájú, jó fényerővel és szép színekkel. Ez különösen szembetűnő a számos elérhető óraszámlapnál. Az óra keskeny peremmel rendelkezik, pontosabban egy vékony fekete kerettel, és a parancsokra adott válasz gyors és meglehetősen pontos. Hosszú érintéssel a képernyőn az óraszámlapokhoz juthatsz, balról jobbra suhintva gyors parancsokhoz férhetsz hozzá, míg felülről lefelé húzva a menübe léphetsz.

A menüben az alábbiak találhatók: lépések, alvás, pulzus, sport, SpO2, időjárás, üzenetek, stressz, távoli kamera, zenelejátszó, légzés, játékok és beállítások. A visszalépéshez balról jobbra suhintás szükséges, hogy visszatérj az alkalmazás menübe, a fizikai gomb pedig a kezdőképernyőre visz. A kezdőképernyőn további oldalak is találhatók, amelyek gyors hozzáférést biztosítanak az egészségügyi monitorozáshoz és más multimédiás funkciókhoz.

A kijelző elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen kezelhető legyen ujjal, és különösen kiemelkedő a fényereje.

Hardver

Íme a Canyon SW-83 összes specifikációja:

 • Kijelző: 1,32 hüvelykes IPS, 360 x 360 pixel
 • Lapka: Realtek 8762DT
 • Konfiguráció: 192 MB tárhely + 192 KB RAM
 • Alkalmazás: Canyon Life App Android/iOS platformokon
 • Kompatibilitás: Minimum Android 7.0, iOS 13.0
 • Sport: 128 sportmód és 5 GPS sportmód
 • Monitorozás: Stressz, légzési gyakorlat, lépések, kalóriák, alvás, folyamatos pulzusmérés
 • Funkciók: Ébresztő, stopper, hidratálás emlékeztető, kézmosás emlékeztető, mozgás emlékeztető
 • Egyéb: Időjárás, távoli kamera vezérlés, zene vezérlés, hívás- és SMS-értesítések, push értesítések, telefon/óra keresése
 • Óraszámlapok: 12 előre telepített + 1 DIY (több mint 150 téma az alkalmazásban)
 • Játékok: 2 előre telepített
 • Mód: Ne zavarjanak (DND)
 • Üzemidő: Akár 7 nap
 • Készenléti idő: Akár 30 nap
 • Tanúsítvány: IP68
 • Akkumulátor: 400 mAh
 • Strava kompatibilitás: Igen

Alkalmazás és üzemidő

Ahogy korábban említettem, a Canyon SW-83 különböző funkcióinak irányításához szükség van a Canyon Life App alkalmazásra, amely elérhető a Google Play-en és az App Store-ban. Az alkalmazás tiszta és színes felülettel mutatja a napi fizikai aktivitás részleteit (távolság, lépések, kalóriák, aktív idő), valamint információkat az alvásról, a szívritmusról és az SpO2 szintről.

CanyonSW-83
CanyonSW-83

Statisztikák is elérhetők, a beállításokban pedig megtalálható a watchface szekció, ahol új számlapokat tölthetsz le. Az alkalmazás támogatja a Remote Camera funkciót, a fizikai paraméterek beállítását, gesztusvezérlés beállításait, és még az Apple Health szinkronizációt is, ha iOS rendszert használsz. Ezen kívül elérhetők még az értesítések, ébresztő, DND mód és hidratálás emlékeztető.

Az üzemidőt tekintve a gyártó által ígért 7 nap valós, mivel a kijelző kevés energiát fogyaszt, és a Lite hardver nem igényel sok energiát a működéshez. Készenléti módban akár 30 napos üzemidőt is elérhetsz.

Egészség és fitnesz

Bár a Canyon SW-83 egy zseb-barát okosóra, mégis sokat nyújt a Egészség és fitnesz terén. Az egészségmegőrzés részeként folyamatos pulzusmérő szenzort, SpO2 monitorozást, lépésszámlálást és kalóriaégetés követést kínál. Emellett van stresszmonitorozás, és ha kíváncsi vagy, hogyan alszol éjszaka, a készülék alvásfigyelő funkcióval is rendelkezik. Könnyű súlya lehetővé teszi, hogy éjszaka is kényelmesen viseljem, amit egy nehéz, fém órával nem tudnék megtenni.

CanyonSW-83
CanyonSW-83 Teszt

A pulzus- és SpO2-szint mérésen túl a fizikai aktivitás monitorozására is használtam az órát, és az eredmények hasonlóak más viselhető eszközök által nyújtott adatokhoz. A fitness követéshez 128 sportmód áll rendelkezésre, melyek közül 5 GPS-t használ: Gyaloglás, Futás, Kerékpározás, Terepfutás és Séta. A GPS alapú követés indításához kültéren kell lenned, de előny, hogy az órának saját GPS modulja van.

CanyonSW-83
CanyonSW-83

Az óra légzőgyakorlatokat is kínál, emlékeztet a hidratálásra, és figyelmeztet, hogy kelj fel és mozogj egy kicsit, ha sok órát töltesz a monitor előtt. Egy átfogó csomagot kapunk ezzel az órával, és könnyű súlya miatt kényelmes viselni nemcsak alvás közben, hanem edzések során is.

Benyomások

Ha idáig eljutottál, akkor valószínűleg már tudod, hogy mit gondolok a Canyon SW-83-ról. Meglepett, hogy a Canyon egy ilyen okosórát dobott piacra, hiszen korábban inkább PC perifériákról volt ismert. A fiatal célközönség számára ez az óra sokat nyújt az árért, és a legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a GPS modul, ami ritka az ilyen árkategóriában, 35 500 Ft alatt.

Canyon SW-83 teszt és értékelés: Az integrált GPS-szel, rendkívül könnyű és kényelmes testtel rendelkező okosóra 35 500 Ft alatt

Az üzemidő hosszú, a kijelző tiszta és fényes, számos Health & Fitness funkcióval rendelkezik, és könnyű súlya miatt kényelmes viselni bármilyen helyzetben. Android és iOS kompatibilitása további előnyt jelent, és a szíj könnyen cserélhető, így elegánsabb megjelenést is biztosíthat, ha szükséges.

Ár és elérhetőség

A Canyon SW-83 okosóra helyi kereskedőknél kapható, és az alábbi árakat találtam:

Az árak és az elérhetőség változhat, ezért érdemes több helyen is utánanézni.

TESZTEK

Canyon OnMove 15 teszt és értékelés: megfizethető ár és erős basszus,...

0
A nyár elhozta a CANYON újdonságait szerkesztőségünkbe, köztük a Canyon HW-83 okosórát és a Canyon OnMove 15 hordozható hangszórót. Az óráról már írtam egy...