A ChatGPT az utóbbi időben nagy feltűnést keltett, amikor Samsung belső adataiból és más bizalmas információkból tanult, ami miatt Olaszországban egy időre betiltották. Most a Google Bard chatbotja került bajba, de nem a Google csapatával van a gond, hanem azzal, hogy csalók hamis Bard linkeket használnak adatlopásra, beleértve a pénzügyi információkat is.

A Google a héten blogbejegyzésben jelentette be, hogy pert indított három ismert csaló ellen, akiket “DOES 1-3”-ként azonosítottak. A jogi eljárás arra épül, hogy három cég a közösségi médiában hamis linkeket tett közzé, amelyek a Google Bard AI chatbotjához vezettek – legalábbis első pillantásra. Valójában azonban ezek a linkek malware-t töltöttek le, ami ellopta az áldozatok adatait és bejelentkezési hitelesítő adatait.

A Google szerint a csalók hirdetők és kisvállalkozások pénzügyi adatait próbálták megszerezni. A per Kaliforniában, San Joséban zajlik. A Google problémája az is, hogy a csalók a cég logóját használták fel a csalás során. A Google arra is kérte a bíróságot, hogy tiltsa le a Bard letöltési linkeket, és kártérítést is követel.

Az érintett domaineket az amerikai regisztrációs hatóságok már letiltották. A Google emlékeztet arra, hogy a Gmail minden nap több mint 100 millió phishing kísérletet blokkol. A biztonságos böngészés több mint 5 milliárd eszközt védelmez, míg a Google Play több mint 100 milliárd alkalmazást szkennel.

Egy második per is folyamatban van azok ellen, akik szerzői jogi panaszokkal próbálták ártani a riválisoknak. Visszaéltek a szerzői jogokkal, ami 100 000 üzleti weboldal blokkolásához vezetett jogtalan alapon.