A Meta júliusban indította el a Threads nevű szociális hálózatot, amelyet a Twitter riválisának szántak (ami azóta “X”-ként vált ismertté). A Threads látványosan gyorsan nőtt: mindössze öt nap alatt több mint 100 millió felhasználó csatlakozott hozzá. Ennek előnye, hogy az Instagram fiókoddal is csatlakozhatsz, így sokan gyorsan felugrottak az új platformra. Volt azonban egy komoly probléma: aki törölte a Threads fiókját, az elveszítette az Instagramját is. Úgy tűnik, ez a probléma mostanra megoldódott.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője bejelentette, hogy ezt a „korlátozást” hivatalosan feloldották. A Threads fiókodat mostantól deaktiválhatod az alkalmazás mobilverziójának beállításai menüjében, az „Account” alatt, ahol megtalálható a „Delete or Deactivate Profile” opció. Választhatjuk a Threads profilunk végleges törlését, vagy az elérés ideiglenes felfüggesztését. Bármelyik opciót is választjuk, az Instagram fiókunk nem lesz érintve.

Most már külön törölheted a Threads fiókodat anélkül, hogy véletlenül az Instagram profilod is eltűnne

A Meta nemrégiben módosította a Threads bejegyzéseinek megjelenítését, és most már ezeket a Facebookon is megoszthatjuk. Ez persze csak akkor lehetséges, ha ezt választjuk, mert van egy új opció a Privacy beállításokban, amely megakadályozza a Threads bejegyzések más Meta alkalmazásokkal történő megosztását.

Magyarországon a Threads alkalmazás még nem érhető el, de ha Androidos telefonod van, letöltheted az APKMirror oldalról.