A Huawei Mate 70 az első olyan okostelefon-sorozat lesz, amely a HarmonyOS NEXT operációs rendszert fogja futtatni. Ez már a Huawei Developer Conference 2024 (HDC 2024) során kiderült. A sorozat megjelenése október-december környékén várható. Nézzük, mit tudunk eddig a Mate 70-ről!

A Weibo-n aktív tipster, a Digital Chat Station szerint a Mate 70 széria egy új generációs HiSilicon Kirin CPU-t fog tartalmazni, amely támogatja az 5G-t.

A Weibo-n aktív tipster, a Digital Chat Station szerint a Mate 70 széria egy új generációs HiSilicon Kirin CPU-t fog tartalmazni, amely támogatja az 5G-t. Emellett a fő szenzort, egy 50 MP-es ultra-nagy CMOS kamerát, Kínában az OmniVision fogja gyártani. A Huawei egy csúcskategóriás telefonon is dolgozik, bár a gyártási nehézségek miatt alacsony a termelési hatékonyság.

Pozitív hír a HarmonyOS ökoszisztéma számára, hogy a WeChat, Kína népszerű üzenetküldő és közösségi média alkalmazása, natív appot fejleszt a HarmonyOS NEXT rendszerre. Jelenleg úgy tűnik, hogy a HarmonyOS NEXT operációs rendszer és az új generációs Kirin 5G CPU-val ellátott telefonok csak Kínában lesznek elérhetők. Nem világos, milyen változtatások lesznek a globális piacra szánt Mate 70 modelleken. További részleteket valószínűleg a következő hónapokban tudhatunk meg.