A Huawei Nova 11-ről szóló információk továbbra is érkeznek az internetre, és a hét elején igazán érdekes hírt kaptunk. Úgy tűnik, a Nova 11 lesz az első középkategóriás telefon a piacon, amely műholdas kommunikációt biztosít, egy olyan funkció, amely jelenleg csak a csúcskategóriás modelleken érhető el, és ott is csak korlátozott számban. Nemrégiben a Huawei a P60 sorozaton mutatta be ezt a technológiát, most pedig újabb készülékeken terjeszkedik.

Huawei forradalmasíthatja a középkategóriás telefonok piacát a Nova 11 Ultra-val, az első olyan készülékkel a szegmensben, amely műholdas kommunikációt kínál

Az információ egy jó hírnevű pletykafészekből származik a Weibo-ról, classmateguan álnéven, bár eddig nem hallottuk ezt anevet az interneten. Az ő információi szerint a Huawei Nova 11 sorozat hamarosan piacra kerül, és a műholdas kommunikáció révén fellendíti a középkategóriás telefonok piacát.

Ez nem az egyetlen újdonság, ugyanis a sorozat készülékei Kunlun Glass védőüveget is kapnak, ugyanazt, amelyet a Huawei MATE 50 használt diók töretésére egy 2022 végén látott virális videóban. Tehát olyan felszerelésről van szó, amely eddig csak a prémium csúcskategóriás modellekre volt jellemző, és most a kedvezőbb árkategóriában is elérhetővé válik.

A sorozatban szereplő modellek számát tekintve úgy tűnik, három változat lesz: a Nova 11, a Nova 11 Pro és a Nova 11 Ultra. A műholdas kommunikációval ezek a telefonok a közé