A Huawei 2023-as évében mutatott felépülési jeleket, miután a vállalat rekordbevételt ért el, elérve a 90 milliárd eurót, ami a legmagasabb összeg 2019 óta. A Reuters jelentése alapján a kínai cég sikere mögött elsősorban a széles fogyasztói elektronikai piac és az intelligens autóalkatrészekbe történő befektetései állnak.

A vállalat bevételnövekedése az elmúlt négy év legmagasabbja volt, 9,63%-os növekedést mutatva az előző évhez képest. A Huawei főként a fogyasztói elektronikai piacon ért el jelentős, 17,3%-os növekedést, amelyből 32 milliárd euró árbevételt realizált. Különösen a Kínai piacon történt visszatérésük a prémium kategóriás 5G-s okostelefonok piacára, a Mate 60 modellekkel. Ez volt a harmadik egymást követő év, amikor a Huawei növekedést mutatott, bár a bevétel még mindig elmarad a 2020-as, 111 milliárd eurós rekordévhez képest.

A 2023-as pénzügyi év továbbá 144,5%-os nettó profitnövekedést hozott, elérve a 11 milliárd eurót, ami kétszerese az előző évinek. Egy előző évi sajtótájékoztatón Meng Wangzhou, a vállalat alapítójának lánya kijelentette, hogy a Huawei már nem válságban van. Érdemes megjegyezni, hogy 2023-as bevételeik egy része az HONOR márkájának eladásából származik.