A Samsung következő okosóra modellje, a Galaxy Watch7 Pro várhatóan idén kerül piacra, folytatva a vállalat kétévente megjelenő „Pro” sorozatát. Az új modell Dél-Koreában már megkapta a szükséges tanúsítványokat, és jelentős fejlesztésekkel érkezik a 2022 nyarán debütált Galaxy Watch5 Pro után.

A Galaxy Watch7 Pro egyik legfontosabb újítása a 590 mAh kapacitású akkumulátor, ami körülbelül 40%-kal nagyobb, mint a Galaxy Watch6 Classic modellé. Ez a megnövelt akkumulátorkapacitás jelentős előrelépést jelenthet az üzemidő terén, különösen azok számára, akik hosszabb ideig szeretnék használni az órát töltés nélkül.

Technikai részleteket tekintve, a Watch7 Pro várhatóan egy új generációs Exynos lapkával lesz felszerelve, amely 50%-kal hatékonyabb energiagazdálkodást ígér. Ez különösen fontos lehet a Wear OS operációs rendszerrel működő óráknál, amelyek hírhedten magas energiafogyasztásúak. Az új lapka nem csupán gyorsabb lehet, hanem energiahatékonyabb működést is biztosít, ami tovább növelheti az eszköz vonzerejét.

A Samsung új Galaxy Watch7 sorozata, amely a Watch7 és Watch7 Classic modelleket is magában foglalja, várhatóan a nyár folyamán kerül bemutatásra, valószínűleg júliusban. Ezt a bemutatót a legújabb összecsukható Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 készülékek piacra dobásával egy időben tervezik, amely együttes bemutatkozást tesz lehetővé több csúcskategóriás termék számára.