A vivo legújabb hajtogatható okostelefonja, az X Fold 2 a közösségi média figyelmének középpontjába került, amikor egy helyi blogíró unboxing videót tett közzé a Weibo-n. A videó bemutatta a készülék izgalmas funkcióit és dizájnját, és a Vivo újraposztolta a videót, valószínűleg egy összehangolt marketingesemény részeként.

A vivo X Fold 2 bemutatása során a blogíró több figyelemre méltó dizájnelemet is kiemelt, mint például a piros bőrborítás és a fényes bevonat a hátlapon. Az új telefon az OriginOS Ocean rendszert használja, amely egy sor új felhasználói felületi funkcióval gazdagítja az élményt, mint például a feladatsáv, a többablakos mód és a könnyen használható gesztusok.

A videóban bemutatott egyik legérdekesebb újdonság a vivo X Fold 2-ben található két beépített ujjlenyomat-olvasó, amelyek egyike a külső, a másik pedig a hajtogatható képernyő jobb alsó sarkában helyezkedik el. Ez az első alkalom, hogy megerősítést kapunk erről a funkcióról, amely egy hajtogatható okostelefon számára újdonság.

A Vivo X Fold2 hivatalos bemutatója a Boao Fórumon történt, ami lehetőséget biztosított a vivo számára, hogy a készülék dizájnját és specifikációit a nagyközönség előtt bemutassa. A fórumon bemutatott egyéb érdekességek közé tartozik a Vivo Pad 2 táblagép, amely a videóban rejtetten feltűnt, és a vivo standjának részeként volt jelen az üzleti konferencián.

Visszatérve a vivo X Fold 2 kicsomagolásához, a készülékében található hármas kamera-rendszer különlegessége a kör alakú ház, amelyben az ultra-széles, a távolsági és a LED villanó kamera is helyet kapott. Az AMOLED kijelző 120 Hz-es képfrissítési rátával és 2K felbontással biztosítja a felhasználóknak a versenytársaknál jobb élményt. A Snapdragon 8 Gen 2 SoC processzorral és 12 GB RAM-mal rendelkező X Fold2 kiemelkedő teljesítményt nyújt, ami az AnTuTu oldalon elért 1.318.092 ponttal még tovább növeli az elvárásokat.

A két készülék hivatalos bemutatása után rövidesen várható a forgalomba hozataluk, azonban sajnálatos módon még nem áll rendelkezésünkre információ az árakat illetően.